ΙΔΡΥΜΑ ΓΑΖΗ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΑρχικήΤο ίδρυμα › Δράση ιδρύματος 1997 - σήμερα

Δράση ιδρύματος 1997 - σήμερα

Η δράση του Ιδρύματος ΓΑΖΗ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ εκδηλώνεται στην Ευρυτανία ήδη από το έτος 1997, αμέσως μετά, δηλαδή, την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασης αυτού και την δημοσίευση του Οργανισμού του στο ΦΕΚ. Έκτοτε ανέπτυξε ουσιαστική δραστηριότητα σε διάφορους τομείς της κοινωνικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ζωής της Ευρυτανίας, μεταξύ των οποίων παρατίθενται, ενδεικτικά:

  • Η συνεχής κι αδιάλειπτη εκπόνηση ετήσιων προγραμμάτων χορήγησης υποτροφιών και βραβείων σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, μέχρι 31.12.2013 έχουν χορηγηθεί από το Ίδρυμα : 105 υποτροφίες, 222 βραβεία και 3 τιμητικές διακρίσεις χωρίς οικονομική παροχή. Το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 533.018,96€.
  • Η δημοσίευση, σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, των Απάντων του Καθηγητή Κωνσταντίνου Τριανταφυλλόπουλου, συνολικού κόστους 69.787,75€. Η έκδοση αποτελεί πρωτοποριακό δεκάτομο έργο, την επιμέλεια του οποίου είχε ο Πάρεδρος του ΣτΕ κ. Παναγιώτης Τσούκας.
  • Η συγχρηματοδότηση της μετάβασης κλιμακίου ιατρών σε απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας για την παροχή ιατρικής φροντίδας σε παιδιά, μαθητές και μη.
  • Η παροχή βιβλίων σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Ευρυτανίας.
  • Η δωρεά εκπαιδευτικού μηχανήματος προβολής («προτζέκτορα») στο 1ο δημοτικό σχολείο Καρπενησίου.
  • Η χρηματοδότηση δύο εκπαιδευτικών εκδρομών μαθητών περιφερειακών λυκείων και Γυμνασίων της Ευρυτανίας.
  • Η παρουσίαση θεατρικής παράστασης από το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας και η μεταφορά μαθητών περιφερειακών σχολείων της Ευρυτανίας για την παρακολούθησή της.
  • Η ανάληψη της δαπάνης εκτύπωσης και αποστολής φυλλαδίων για την πρόληψη του παιδικού καρκίνου.
  • Η συμμετοχή στο κόστος εκδόσεως διαφόρων περιοδικών και βιβλίων ευρυτανικού ενδιαφέροντος, όπως των περιοδικών «ΠΡΙΣΜΑ» (εκδόσεως των μαθητών του 1ου Ενιαίου Λυκείου) και «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» (εκδόσεως της Οικολογικής Ομάδας Καρπενησίου), των βιβλίων «ΤΟ ΔΑΣΟΣ – ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ» (στο πλαίσιο περιβαλλοντικής εργασίας του Γυμνασίου Καρπενησίου), «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ», «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» και «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΚ ΦΟΥΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ».
  • Η οικονομική ενίσχυση περιοδικών και εφημερίδων ευρυτανικών συλλόγων.

Το Ίδρυμα διοργανώνει κάθε χρόνο την εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων Υποτροφιών, Βραβείων και Διακρίσεων, η οποία, σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, τους καθηγητές και τους μαθητές του, πλαισιώνεται με παρουσίαση επετειακών θεμάτων και εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου.

Κατά την τρέχουσα περίοδο 2014-2015, έχει εκπονηθεί πρόγραμμα χορήγησης τεσσάρων (4) συνολικά υποτροφιών προπτυχιακού επιπέδου, δύο (2) υποτροφιών μεταπτυχιακού επιπέδου και μίας (1) υποτροφίας διδακτορικής διατριβής. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και υποβάλλονται αιτήσεις υποψηφίων με καταληκτική ημερομηνία την 31.12.2014.

   

 Προσωπογραφίες Νομοδιδασκάλων- Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, Επιμέλεια Παναγιώτης Τσούκας 

Έκδοση Απάντων Κ. Τριανταφυλλόπουλου, Επιμέλεια Παναγιώτη Τσούκα 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ 2018-2019

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Καρπενήσι, 10/06/2019. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Δ.Σ., με την υπ’ αριθ. 187/10.06.2019 απόφασή του, αφού αξιολόγησε τις υποψηφιότητες που υπεβλήθησαν με την αρχική και ...

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018-2019 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΑΖΗ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ επαναλαμβάνει την προκήρυξη χορήγησης τεσσάρων (4) υποτροφιών για προπτυχιακές ...